Juwelen Experience

Veel mensen dragen juwelen, maar vaak wordt er weinig verteld wat de unieke kenmerken zijn, waar iemand op moet letten of wat het verschil is tussen de verschillende materialen.

Tijdens de “Juwelen Experience” leggen we uit waar u op moet letten bij het kiezen van een juweel.

Een hele mooie ervaring om alleen te doen, met je partner of met een vriend(in).

Ons team met jarenlange ervaring in de nationale juwelensector deelt deze ervaring graag met u!
DIAMANTEN
In Oudgrieks ‘adamas’ wat onverslaanbaar betekend. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Diamanten zijn tussen 1.5-3 miljard jaar oud. Het zonlicht wordt op een prachtige wijze in diamanten weerkaatst. De kwaliteit van de diamant wordt bepaald door de zogenaamde vier C’s. Deze vier C’s staan voor: – de slijpvorm (cut) – de kleur (color) – de zuiverheid (clarity) – het karaatgewicht (carat weight).
EDELSTENEN
Edelstenen zijn natuurlijke mineralen die vaak diep in de aardkorst of zelfs in de aardmantel zijn gevormd. Kristaalvorm, glans en kleur geeft elke edelsteen een eigen identiteit. Robijn is een rode edelsteen, een bijzondere variëteit van het mineraal korund. Saffier is ook een korund variëteit en deze blauwe stenen worden over het algemeen geclassificeerd als een van de meest waardevolle stenen. Smaragd geldt als de edelste steen uit berilgroep. De lichtblauwe beril variëteit wordt aquamarijn genoemd en zalmroze morganiet.
PARELS
Parels zijn een product van schelpdieren. Ze groeien meestal in een oester maar soms ook in een slak. Zoetwater parels worden gekweekt in mosselen in diverse kwekerijen in Japan en China. Akoya parels zijn de meest bekende cultivé zoutwater parels en zijn vaak ivoorwit, roomwit of wit met een zachtgele of roze ondertoon. Tahiti parels worden gekweekt in Frans-Polynesië en zijn de enige natuurlijk zwarte parels, al zit er altijd wel een grijs- bruin, of groentint in. Witte en goudkleurige Zuidzee parels worden voornamelijk in de regio Noord-Australië, Indonesië en Filipijnen gekweekt.

Ontwerp uw eigen juweel

U kunt bij ons terecht voor een exclusief one-of-a-kind juweel. Heeft u juwelen die u niet meer draagt, niet meer uw smaak zijn of die niet meer bij u passen? Wij kunnen uw gouden sieraden en edelstenen een nieuw leven geven en opnieuw verwerken door een uniek juweel te creëren, een juweel dat wij samen met u ontwerpen met oog voor het kleinste detail. Maak hieronder een afspraak met onze specialist en creëer een geheel uniek juweel wat helemaal bij u past.

Ook alles weten over parfum?
Ontdek ook onze Parfum Experience!

    Boek hier uw Juwelen Experience

    Welke tijd komt u het beste uit? (een experience duurt ong. 1,5 uur)


    Wij nemen zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met u op om uw afspraak te bevestigen.